K L A R  B E S K E D

Spørgsmål

Her finder du svar på nogle af de spørgsmål vi oftest får stillet. Klik på det spørgsmål, du ønsker svar på.

Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse på safari i Sydafrika?

Balule River Lodge ligger i Limpopo Province, som har subtropisk fastlandsklima.

Sommeren december-marts er en grøn og frodig årstid med masser af nye dyrebørn. Temperaturerne ligger på 30-35 grader om dagen og 10-15 grader om natten. I denne periode kan det regne, men der er ikke tale om en regntid som man kender det fra f.eks. Kenya. Regnen falder i stedet som tordenbyger om eftermiddagen eller om natten.

I efterårsperioden marts–maj er vejret fortsat varmt med dagtemperaturer på 26-31 grader og nattemperaturer på 6-12 grader. I maj/juni visner græsset og bladene falder af træerne.

Vinteren juni-august er en meget solrig årstid med behagelig varme i dagtimerne og kølige nætter. Perioden er helt uden regn. Temperaturer 23-27 grader om dagen og 4-7 grader om natten.

I forårsperioden september-november er klimaet tørt og varmt med dagtemperaturer på 28-33 grader og 10-15 grader om natten. Sidst på foråret springer alting ud, bushen grønnes og man begynder at se nyfødte dyrebørn.

Hvornår det er bedst at rejse til Balule River Lodge afhænger af flere faktorer. Muligheden for at se dyr er der hele året, men det optimale tidspunkt er i perioden juni-oktober, hvor der er bladløse træer og afsvedet græs, der gør det sværere for dyrene at gemme sig. Rejser man imidlertid også til Balule River Lodge for at nyde en rigtig afrikansk “trope-ferie”, hvor også nætterne er pragtfuldt varme, bør man vælge perioden december-marts.

Såfremt man kombinerer sin rejse med ophold i Cape Town eller Garden Route, skal man også være opmærksom på Kapprovinsens vejrforhold. Cape Town og Garden Route har, hvad der svarer til Middelhavsklima med tørre somre november-februar med mange solskinstimer og varme. Vinteren april-august har en del regn, men også mange solskinstimer. Juli er den koldeste måned, hvor vejret minder om dansk majvejr. Vær også opmærksom på, at der er bedst chance for at observere hvaler i august-november.

Victoria Falls kan besøges året rundt, men oplevelsen afhænger meget af årstiden. I tørketiden mellem maj og oktober, hvor vandstanden er lavest, er udsynet til klipperne og de geologiske formationer helt i top. Temperaturen mellem maj og august er 25-27 grader i dagtimerne, mellem august og oktober 32-34 grader. I regntiden mellem november og april er vandmasserne voldsomme og dramatiske, og vejret skifter mellem store regnskyl og blå himmel. I slutningen af regntiden er vandfaldet allermest imponerende, da vandstanden her er på sit højeste. Til gengæld kan vandskyerne på dette tidspunkt være så voldsomme, at det kan være svært at se vandfaldet ordentligt.

Mauritius har to årstider. Sommeren strækker sig fra december – april og er varm med temperaturer på 25-30 grader. De mest regnfulde måneder er januar – marts, men hovedparten af regnen falder i den centrale del af øen og ikke i kystområderne. Vinteren på Mauritius varer fra maj – november og er lidt køligere med temperaturer på 20–25 grader. Vandtemperaturen er året rundt mellem 22-27 grader. Der kan forekomme cykloner i månederne januar–april.


Hvem flyver I med?

Har du specifikt ønske om et bestemt luftfartsselskab kan du gøre os opmærksom derpå. Ellers benytter vi de store selskaber, South African Airways, British Airways, Lufthansa, Swiss, Emirates eller lignende, der byder os den bedste forbindelse og har de bedste priser på Jeres rejse.


Er der internet i lodgen?

Ja, der er Wifi på alle værelser.


Virker mobilen i lodgen?

Der er kun sporadisk mobildækning i lodgen, så man skal ikke regne med, at mobilen altid virker. Men der er fint signal, når man er ude på de ture, der fører én ud af Balule Nature Reserve og ud på hovedvejen. Her vil man uden problemer kunne foretage og modtage opkald, modtage og sende sms’er mv.


Skal jeg veksle penge hjemmefra?

Man kan betale med kreditkort i lodgen, så man har ikke brug for kontanter til betaling her. Det er dog altid godt at have lidt kontanter på sig, f.eks. hvis man ønsker at købe souvenirs hos en gadehandler. Sydafrikansk valuta (rand) kan hæves på et internationalt kreditkort som f.eks. VISA eller MasterCard, når man lander i Johannesburg Lufthavn. Løber man tør for kontanter, er der flere hæveautomater i Phalaborwa.


Er I registreret i Rejsegarantifonden?

Ja. Den tekniske arrangør af rejserne til Balule River Lodge er Safari Eksperten, som er registreret i Rejsegarantifonden. Reg. nr. 1462. CVR-nr. 26251966.


Bør man tage malariaforebyggende piller?

Kruger National Park-området, hvor Balule River Lodge er beliggende, er ifølge Statens Serum Institut malariaområde. Derfor anbefales det, at man ved ophold i området, tager malariaforebyggende piller. Også ved rejser til Victoria Falls anbefales malariaforebyggende piller. Du kan ved henvendelse til din egen læge eller til Statens Serum Institut få mere at vide om, hvilken type piller du skal have. Der er myggespray på alle værelser i Balule River Lodge.


Hvilke vaccinationer anbefales?

Ved rejser til Sydafrika anbefaler Statens Serum Institut vaccination mod difteri, hepatitis og stivkrampe samt malariaforebyggende piller.

Ved rejser til Mauritius anbefales vaccination mod difteri, hepatitis og stivkrampe.

Ved rejser til Victoria Falls anbefales vaccination mod difteri, gul feber, hepatitis A og stivkrampe, samt malariaforbyggende piller. Vaccinationsattest for gul feber skal medbringes på rejsen.

Bemærk venligst, at vores oplysninger om vaccinationer udelukkende er vejledende, og at man altid bør søge oplysninger hos egen læge eller Statens Seruminstitut. Læs mere om vaccinationer på www.vaccination.dk

Kan man drikke vandet i hanerne?

Ja! – Balule River Lodge har egen drikkevandsboring, så du kan helt roligt drikke vandet direkte fra hanen.


Er det sikkert at rejse til Sydafrika?

Mange af de nyheder fra Sydafrika, der finder frem til de vestlige medier, handler om kriminalitet og social uro. Dette kan fejlagtigt få en til at tro, at landet er farligt at rejse i, og det er synd og skam fordi sydafrikanerne generelt er et utroligt venligt og gæstfrit folkefærd, der har en meget imødekommende attitude over for de mange turister, der hvert år gæster landet. Men det er også sandt, at der er stor fattigdom i Sydafrika, som forårsager, at nogle desværre vælger at stjæle for at klare dagligdagen.

Når man rejser til Balule River Lodge, er der ingen risiko for kriminalitet. For det første ligger lodgen langt væk fra de store byer, hvor kriminaliteten er hyppigst. For det andet færdes man altid sammen med vores lokalkendte guider.

Har man valgt vores kombinationsrejse til Cape Town, er man i dagtimerne sammen med vores guide. I aftentimerne vil man typisk være i området omkring Victoria & Alfred Waterfront, hvor hotellet ligger, og hvor der er masser af restauranter, caféer, butikker mv. Dette område er helt sikkert at færdes i. På kombinationsrejsen til Garden Route, er man hele tiden sammen med vores lokalkendte guide, som guider på turene i dagtimerne og som overnatter på samme hotel som gæsterne.

Vi har af og til gæster, der efter opholdet i Balule, rejser videre til Cape Town og/eller Garden Route på egen hånd. Dette kan man sagtens gøre, hvis blot man tænker sig om og følger nogle enkle sikkerhedsregler. Først og fremmest skal man ikke bevæge sig ind i en township (sort boligområde) på egen hånd, men kun i selskab med en autoriseret guide. Man skal herudover ikke gå alene rundt efter mørkets frembrud. Vi fraråder også, at man kører rundt i bil på egen hånd efter mørkets frembrud.


Er lodgen indhegnet?

Balule River Lodge ligger i et ikke-indhegnet vildtreservat midt i den skønne sydafrikanske bush. Dette giver den mest autentiske safarioplevelse, men stiller også nogle krav til sikkerheden. For at sikre, at vores gæster får et trygt og sikkert ophold, har vi udarbejdet nogle enkle sikkerhedsregler, som man skal acceptere at følge:

  • Lyt altid til et godt råd: Lodgemedarbejdernes anvisninger skal altid følges.
  • Færdsel i lodgen: Af sikkerhedsmæssige årsager er det ikke tilladt at bevæge sig uden for lodgens område. Det område, man kan bevæge sig inden for, er markeret med afmærkningsstolper, som vil blive udpeget ved ankomsten til lodgen. Efter solnedgang er det kun tilladt at gå på de oplyste stier, og det er ikke tilladt at gå ned til poolen og fitnessrummet, når det er mørkt. Der er altid ekskorte til værelset efter mørkets frembrud. Man må ikke løbe på lodgens område, da dette kan skræmme dyrene.
  • Pas på børnene: Børn under 12 år skal altid være under opsyn af en voksen.
  • Luk altid døre og vinduer: Når du opholder dig på værelset eller terrassen, skal netskydedørene være lukket, og når værelset forlades, skal døre og vinduer lukkes.
  • Fodring forbudt: Det er ikke tilladt at fodre dyrene.
  • Aber er nysgerrige: De mange aber omkring lodgen er meget nysgerrige! Derfor skal du altid medbringe dine personlige ejendele, tasker, kamera, solbriller mv., når terrasser eller poolområde forlades.
  • Walkie Talkie: Der findes walkie talkies på alle værelser. Hvis der opstår en nødsituation, kan du tilkalde hjælp via denne.
  • Fodtøj: Hav altid passende fodtøj på.


Hvor mange ekstra ture kan man nå?

På 10 dages-turen er der 2 dage, hvor der ikke er planlagte aktiviteter; på 17-dages turen er der 4 dage uden planlagte aktiviteter. Disse dage kan man enten nyde i fred og ro i lodgen – ved poolen, på terrassen eller i Main House – eller man kan tilkøbe nogle af vores ekstrature, f.eks. ballonsafari, elefantsafari eller Olifants River Cruise.

Klik her for at læse mere om ekstra ture, safari og oplevelser i Balule River Lodge

Må man tage børn med i lodgen?

Børn er velkomne i lodgen, og særligt i skoleferierne har vi besøg af mange familier. Der er dog også en del af vores gæster, som ønsker en ferie uden at der er børn i lodgen, og her anbefaler vi, at man går udenom skoleferieugerne (ultimo juni-medio august, uge 42, jul/nytår, påsken samt uge 7, 8 og 9). Vælger man en uge uden for en skoleferieperiode, er der kun en meget lille chance for, at der er børn i lodgen. Man er under alle omstændigheder altid meget velkommen til at spørge om sammensætningen af de øvrige deltagere, inden man bestiller sin rejse til Balule River Lodge.

Rejser man til Balule River Lodge med børn, skal man være opmærksom på, at børn under 12 år altid skal være under opsyn af en voksen. Der gælder desuden nogle særlige regler for børn på enkelte af vores ture. Heldagsturene til Kruger National Park og Drakensbjergene varer ca. 14 timer og foregår i bil. Børn under 3 år kan ikke deltage i disse ture. For børn mellem 3 og 6 år er det forældrenes ansvar at vurdere, om det er hensigtsmæssigt at tage så små børn med på disse lange ture. Børn under 14 år kan ikke deltage i bushwalk.


Jeg er dårligt gående. Er safari en egnet ferieform for mig?

Safari i Balule River Lodge er en yderst velegnet ferieform for folk, der er lettere gangbesværede, da langt de fleste ture foregår i bil. Som gangbesværet kan man dog ikke deltage i bushwalk, ligesom man skal være opmærksom på, at adgangen til lodgens pool sker ad en trappe.


Hvor langt er der til nærmeste læge og hospital?

Der er praktiserende læger og tandlæger i Hoedspruit og Phalaborwa, som begge er 1 times kørsel fra lodgen. I Hoedspruit er der en døgnåben klinik, som kan håndtere de mest almindelige skader og sygdomstilfælde. I Phalaborwa er der et privathospital.

I lodgens medicinskab er der de mest almindeligt forekommende typer af håndkøbsmedicin. Der er også en hjertestarter.

Vores rangere har, som en del af deres uddannelse, udvidet førstehjælpskursus.


Kan I lave specielle måltider til vegetarer, fødevareallergikere etc.?

Ja. Husk at oplyse os om det, når du bestiller din rejse, hvis du er vegetar eller er allergisk over for én eller flere fødevarer.


Hvor kan jeg købe souvenirs?

Souvenirs og postkost kan købes i vores shop. Herudover er der rig mulighed for shopping på tilkøbsturen til Drakensbjergene, hvor vi dels passerer gadehandlere, der sælger masker, træfigurer, smykker, kurve, duge mv., og dels gør holdt i byen Graskop, hvor der er en souvenirbutik, der sælges souvenirs af særdeles høj kvalitet. Også inde i Kruger National Park kan man købe souvenirs i nogle af de rest camps, vi gør holdt ved undervejs for at strække ben, gå på toilettet mv.


Hvilket tøj skal jeg tage med?

Let sommertøj, dvs. shorts, kjoler og T-shirts, samt lange bukser og en trøje til om aftenen. På safariturene anbefales det at bære neutralt tøj i brunt, beige eller kaki for ikke at skræmme dyrene og tiltrække unødig opmærksomhed. På safari i åbne biler kan det være køligt om morgenen og om aftenen, så man bør også, udover sommertøjet, medbringe et par varme trøjer, lange bukser og en varm vindjakke. Lodgen har eget vaskeri, hvor du mod et mindre beløb kan få vasket tøj. Vælg behageligt fodtøj, som ikke er for varmt, men som samtidig egner sig til gåture, f.eks. et par solide gummisko eller lette vandresko, samt sandaler eller klip-klapper.


Hvordan finder jeg  lodgen i Google Maps?

Du finder lodgen i Google Maps ved at indsætte følgende koordinater: 24° 9′ 59.50″ S 30° 55′ 54.14″ E