Vejret i Sydafrika, Mauritius og Victoria Falls

Sydafrika

Balule River Lodge ligger i Limpopo Province, som har subtropisk fastlandsklima.

Sommeren december-marts er en grøn og frodig årstid med masser af nye dyrebørn. Temperaturerne ligger på 30-35 grader om dagen og 10-15 grader om natten. I denne periode kan det regne, men der er ikke tale om en regntid som man kender det fra f.eks. Kenya. Regnen falder i stedet som tordenbyger om eftermiddagen eller om natten.

I efterårsperioden marts–maj er vejret fortsat varmt med dagtemperaturer på 26-31 grader og nattemperaturer på 6-12 grader. I maj/juni visner græsset og bladene falder af træerne.

Vinteren juni-august er en meget solrig årstid med behagelig varme i dagtimerne og kølige nætter. Perioden er helt uden regn. Temperaturer 23-27 grader om dagen og 4-7 grader om natten.

I forårsperioden september-november er klimaet tørt og varmt med dagtemperaturer på 28-33 grader og 10-15 grader om natten. Sidst på foråret springer alting ud, bushen grønnes og man begynder at se nyfødte dyrebørn.

Hvornår det er bedst at rejse til Balule River Lodge afhænger af flere faktorer. Muligheden for at se dyr er der hele året, men det optimale tidspunkt er i perioden juni-oktober, hvor der er bladløse træer og afsvedet græs, der gør det sværere for dyrene at gemme sig. Rejser man imidlertid også til Balule River Lodge for at nyde en rigtig afrikansk “trope-ferie”, hvor også nætterne er pragtfuldt varme, bør man vælge perioden december-marts.

Såfremt man kombinerer sin rejse med ophold i Cape Town eller Garden Route, skal man også være opmærksom på Kapprovinsens vejrforhold. Cape Town og Garden Route har, hvad der svarer til Middelhavsklima med tørre somre november-februar med mange solskinstimer og varme. Vinteren april-august har en del regn, men også mange solskinstimer. Juli er den koldeste måned, hvor vejret minder om dansk majvejr. Vær også opmærksom på, at der er bedst chance for at observere hvaler i august-november.

Mauritius

Mauritius har to årstider. Sommeren strækker sig fra december – april og er varm med temperaturer på 25-30 grader. De mest regnfulde måneder er januar – marts, men hovedparten af regnen falder i den centrale del af øen og ikke i kystområderne. Vinteren på Mauritius varer fra maj – november og er lidt køligere med temperaturer på 20–25 grader. Vandtemperaturen er året rundt mellem 22-27 grader. Der kan forekomme cykloner i månederne januar–april.

Victoria Falls

Victoria Falls kan besøges året rundt, men oplevelsen afhænger meget af årstiden. I tørketiden mellem maj og oktober, hvor vandstanden er lavest, er udsynet til klipperne og de geologiske formationer helt i top. Temperaturen mellem maj og august er 25-27 grader i dagtimerne, mellem august og oktober 32-34 grader. I regntiden mellem november og april er vandmasserne voldsomme og dramatiske, og vejret skifter mellem store regnskyl og blå himmel. I slutningen af regntiden er vandfaldet allermest imponerende, da vandstanden her er på sit højeste. Til gengæld kan vandskyerne på dette tidspunkt være så voldsomme, at det kan være svært at se vandfaldet ordentligt.